Acasă Info Local O demisie pe repede-nainte

O demisie pe repede-nainte

Impusă sau asumată?

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloș a anunțat, în ședința Biroului Național al USR, că va demisiona din funcția de președinte, anunță HotNews.ro, citând surse din partid.

Cioloș a făcut anunțul într-o a doua ședință a Biroului Național al USR, convocată luni, de la ora 15.30. Conducerea USR va fi preluată interimar, potrivit statutului, de Cătălin Drulă, vicepreședintele ales cu cel mai mare număr de voturi de congres. Potrivit sursei citate, Dacian Cioloș va susține o conferință de presă în această seară, la orele 18.00.

Demisia lui Cioloș a intervenit după ce Biroul Național al USR i-a respins noul program de reforme în partid, care presupunea o mai mare libertate de decizie pentru președinte.

Următorul pas ar fi declanșarea procedurii de organizare a unui congres extraordinar al USR, pentru alegerea unui nou președinte.

Retragerea lui Cioloș derutează membrii de partid care consideră că discuțiile ”au apărut de nicăieri”, iar derularea evenimentelor ”a fost pe repede-înainte”, dând naștere la multe întrebări în legătură cu adevărata semnificație a momentului. Voci din partid susțin că ”a fost cam mare pălăria”, iar alții că ”demisia a fost impusă”.

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR-PLUS în 1 octombrie 2021, cu 19.603 voturi (50,9%), față de 18.908 de voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna, voturile fiind exprimate online. Rezultatul a fost validat la congres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here