Acasă Info Local O NOUĂ RĂSTURNARE DE SITUAŢIE LA CJ ILFOV

O NOUĂ RĂSTURNARE DE SITUAŢIE LA CJ ILFOV

DISTRIBUIȚI

PSD, rămas în opoziţie, l-a exclus pe Cristache Rădulescu

După ce în vară, a reuşit să-şi impună voinţa la Consiliul Judeţean Ilfov şi, folosindu-se de voturile conslilierilor PPDD şi PDL a numit în funcţiile de vicepreşedinţi pe Sebastian Geantă (PSD) şi Gheorghe Roman (UNPR), luni, 2 decembrie, PSD a rămas în opoziţie. Cu ajutorul voturilor celor de la PDL şi de la PPDD, PNL a revenit la putere şi, alături de preşedintele Marian Petrache îi are acum la conducerea CJ pe Cristina Manicea (PNL) şi Ştefan Rădulescu (PSD). Schimbarea s-a făcut într-o şedinţă extraordinară a C.J, Ilfov unde au mai fost aprobate majorarea capitalului social, cu 7 milioane de lei, a SC Apă – Canal Ilfov şi deblocarea unui fond de rezervă pentru ajutorarea comunei Cornetu.

La şedinţă au participat şi prefectul Speranţa Cliseru împreună cu liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea Pandele.

Consilierii PSD şi cei ai UNPR au fost de acord (după ce au blocat mai multe luni) cu salvarea societăţii Apă – Canal, aflată în pragul falimentului, însă au părăsit sala în momemntul când a fost vorba de schimbarea vicepreşedinţilor. De precizat faptul că prefectul a atras atenţia, la începutul şedinţei, asupra legalităţii întrunirii, dar nu a putut să precizeze la ce anume se referă atunci când preşedintele Consilului, Marian Petrache, a invitat-o să spună concret la ce se referă.

Într-un comunicat de presă, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele îl acuză pe preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, de jocuri de culise şi de interese, spunând că ar putea avea o relaţie mai corectă cu PSD. Firea aşteaptă o poziţie din partea preşedintelui Crin Antonescu, uitând că în vară, schimbarea din funcţie a Cristinei Manicea s-a făcut în absenţa preşedintelui CJ, care era plecat în concediu, la numai o zi după ce socialista dăduse asigurări că nu va întreprinde niciun demers în absenţa acestuia.

Negocierile pentru noua majoritate au fost făcute cu Cristcahe Rădulescu, fostul preşedinte al CJ Ilfov din partea PDL, care activa de câteva luni ca lider al aleşilor locali ai PSD Ilfov şi pe care cuplul Firea – Pandele îl anunţa, recent, viitorul preşedinte al CJ Ilfov, fiind considerat cel mai bun specialist în administraţie şi cu priză la public.

În urma rezultatului de luni, 2 decembrie, prin alegerea lui Ştefan Rădulescu, nepotul în vârstă de 25 de ani al lui Cristache Rădulescu ca vicepreşedinte al CJ Ilfov, acesta din urmă a fost exclus din PSD motivându-se că a adus partidului grave prejudicii de imagine.Având în vedere că săptămâna viitoare va avea loc o nouă şedinţă a CJ Ilfov este de aşteptat să fie luate în discuţie schimbări la nivelul unor deconcentrate, consilii de administraţie şi direcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here