Acasă Editorial O săptămână nebună

O săptămână nebună

DISTRIBUIȚI

Referendumul pentru justiție, care nu promitea rezultatul pe care l-a obținut, trece la următorul nivel. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat prima, după o întâlnire tete-a-tete cu Iohannis, că vrea ca acesta să devină lege. La scurt timp după, președinte a anunțat că a convocat partidele politice la veșnicele consultări pentru ca rezultatul scrutinului să devină lege în Parlament.

Tot Iohannis a refuzat, ceea ce era oarecum previzibil, numirea lui Titus Corlățean în funcția de vicepremier pe pareneriate strategice. Anunțul prin care l-a refuzat pe cel care a deschis epopeea cozilor infernale la alegerile prezidențiale din 2014 sună așa: „Titus Colățean nu va fi ministru la nimic”.

După rezultatul ALDE la europarlamentare demn de un banc, Călin Popescu Tăriceanu și-a scos singur partidul din familia europeană care oricum plănuia să-l dea afară. Ponta, „reînviat” după condamnarea lui Dragnea, susţine că în Parlamentul European s-ar duce în mod normal în Grupul Socialist, dar nu vrea la masă cu „echipa lui Dragnea„.

La ceas de seară, Florentin Pandele anunță că se avântă pe post de candidat în alegerile prezidențiale. Și Nicușor Dan, fondatorul USR, care a demisionat în urma unei neînțelegeri privind progresiștii și conservatorii din partid, a spus că va candida ca independent la Primăria Capitalei, cerând sprijinul PNL și USR-PLUS pentru asta.

Tinerii s-au mobilizat exemplat la alegerile de duminică, astfel că peste 2,2 milioane de persoane cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare, o creștere cu aproape 60% față de scrutinul din 2016.

Viorica Dăncilă nici n-a așteptat ca Liviu Dragnea să se acomodeze în celulă, că a și început să ia unele dintre cele mai proaste decizii. Ea l-a chemat pe fostul premier Adrian Năstase, ieşit din viaţa politică în urma unei condamnări la închisoare cu executare, la Guvern. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here