Acasă Economie O SPERANȚĂ PENTRU BIANCA

O SPERANȚĂ PENTRU BIANCA

DISTRIBUIȚI

inimaEste nevoie, în continuare, de sprijin

Școlile din Petrăchioaia, Afumați, Școala ”Ioan Bădescu” și Școala nr. 3 Popești – Leordeni, Școala nr.2 Moara Vlăsiei, Grădinița nr.1 Măgurele, Consiliul Elevilor Ilfov, Şcoala nr.1 Copăceni, Liceul Periş, Şcoala nr. 1 Cornetu, și personalul ISJ Ilfov au reușit să colecteze o sumă importantă de bani pentru Bianca Ioana Măciucă, elevă premiantă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Petrăchioaia, în cadrul campaniei umanitare de sprijinire a Biancăi, care are nevoie de o intervenție chirurgicală noninvazivă pe inimă.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ilfov mulțumește tuturor celor care s-au implicat în campania umanitară ”Crăciun pentru Bianca”.

La naștere, Bianca a fost diagnosticată cu defect septal interatrial, fenestrat anevrismal, cu shunt stânga – dreapta și cavități drepte dilatate, cu semnificație hemodinamică importantă. Medicii au sperat ca, odată cu creșterea, defectul să se repare de la sine, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar starea fetiței s-a agravat. Având în vedere modificările structurale survenite la nivelul cordului, drept consecință directă a prezenței defectului septal interatrial s-a impus urgentarea tratamentului prin manevra intervențională de tip minim-invazivă.

Bianca a fost operată la 10 decembrie 2014. Medicii care au efectuat intervenția au stabilit că este nevoie de implantarea a două dispozitive tip umbreluță pentru a acoperi mare parte din perforațiile aflate pe unul din pereți și așa foarte subțire. Au mai rămas două perforații neacoperite, dar medicii speră că nu-i vor crea probleme Biancăi. A fost externată o zi mai târziu, dar va fi ținută sub observație medicală o perioadă pentru a urmări reacția organismului la implant. Costul final al intervenției a fost de aproximativ 12.000 de euro. Părinții Biancăi au reușit, cu ajutorul donatorilor, să adune aproape toată suma, rămânând o diferență de 6.000 de lei, sumă care trebuie achitată până la 5 ianuarie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here