Acasă Economie OMUL ȘI COMPUTERUL

OMUL ȘI COMPUTERUL

DISTRIBUIȚI

INS: În zona București – Ilfov 82% din familii au computer acasă

Din totalul familiilor din România, circa 65% au un calculator acasă, majoritatea deținătorilor de computere locuind în mediul urban, susține Institutul Național de Statistică.

În București – Ilfov, ”densitatea” înzestrării cu calculatoare arată ca peste 82% din familii au computer acasă, la polul opus aflându-ze zona Moldovei, cu puțțin peste 50% dintre familii deținătoare de calculator.

În 2017, din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani, 72,5% au folosit cel puțin o dată un calculator.

Proporția bărbaților utilizatori de calculatoare este puțin mai mare decât cea a femeilor: 73,8% față de 71,3%.

Ponderile persoanelor care utilizează calculatorul au un trend descendent la o analiză pe grupe de vârstă, în sensul că majoritatea persoanelor tinere din grupa de vârstă 16 – 34 ani (91,5%) folosesc calculatorul, în timp ce 44,8% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 55 și 74 ani au utilizat calculatorul.

Dintre utilizatorii curenti, 73,3% folosesc internetul cu frecvență zilnică sau aproape zilnică.

Ponderile persoanelor care utilizează internetul au un trend descendent la o analiză pe grupe de varstă, în sensul că majoritatea persoanelor din grupa de vârstă 16 – 34 ani (93,5%) folosesc internetul, iar procentul scade cu înaintarea în vârstă. Ponderea persoanelor cu varsta cuprinsă între 55 și 74 ani a ajuns la 44%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here