Acasă Info Local Otopeni

Otopeni

DISTRIBUIȚI

DESENĂM, NE JUCĂM, CIRCULAȚIE ÎNVĂȚĂM!”

ziua Politiei 1La 25 martie  polițiștii din cadrul I.P.J. Ilfov au sărbătorit Ziua Poliției alături de mulți elevi din județ în orașul Otopeni. Prin această activitate, Poliția contribuie, alături de cadrele didactice, la educarea celor mici, pentru a nu cădea victime ale accidentelor de circulaţie, ale răufăcătorilor şi pentru a le dezvolta simţul dreptăţii, al cinstei, al onoarei.

După avansarea în grad a unor polițiști, așa cum se întâmplă în fiecare an, au fost prezentate un autoturism şi o motocicletă din dotarea Poliţiei Rutiere, echipamentul, armamentului, mijloacele de protecţie individuală şi balistică a echipei tactice de suport operaţional și nu în ultimul rând trusele criminalistice din autolaborator, amprentarea, relevarea şi ridicarea urmelor papilare. Copiii au ascultat atenție explicațiile specialiștilor, s-au lăsat chiar și amprentați și fotografiați. De asemenea, au avut prilejul de a se întâlni cu mai mulţi luptători din Serviciul Acțiuni Speciale. “Mascaţii” le-au prezentat copiilor componentele echipamentului, armamentul din dotare şi muniţia aferentă, fiind asaltaţi bineînţeles de băieţi, care au dorit să se pună pentru puţin timp în pielea unui luptător.

Ziua Politiei 3A fost organizat și un concurs de desene cu titlul ”Desenăm, ne jucăm, circulație învățăm!”, la care au  participat copii din cadrul Grădiniței ”Rița Gărgărița” din Brănești. Copiilor li s-au oferit mici cadouri şi materiale educative.

Poliţia Română s-a născut în urmă cu 192 de ani, când domnitorul muntean Grigorie Dimitrie Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, steagul Agiei, aniversare care coincide cu una dintre cele mai însemnate sărbători creştine – ”Buna Vestire “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here