Acasă Educatie Otopeni

Otopeni

DISTRIBUIȚI

aeroport_judo”NU PREGĂTI DRUMUL PENTRU COPIL, CI COPILUL PENTRU DRUM!”

Campioana națională și olimpică Alina Dumitru a condus, recent, o sesiune de demonstraţii de judo la terminalul ”Plecări” al Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Otopeni, în cadrul programului ”Judo în spaţii neconvenţionale”, organizat de federaţia de specialitate. A fost o nouă acţiune din cadrul programului care a fost lansat cu prilejul unei demonstraţii la Gara de Nord pe 28 octombrie 2013.

”Am făcut aceste demonstraţii în Gara de Nord, în Munţii Bucegi, acum la Aeroportul Otopeni şi o să apară şi alte locuri. E multă lume acolo în zona respectivă, sunt şi copii, am făcut o demonstraţie să vadă lumea cum arată măcar vârful aisbergului. Impactul primelor acţiuni a fost pozitiv şi încercăm tot felul de căi pentru a populariza judo-ul, acesta e scopul nostru final. Mesajul nostru e să convingem părinţii să-şi trimită copii să facă sport într-un cadru organizat şi în speţă judo într-un cadru organizat, care formează oameni de caracter şi de calitate pe termen lung”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta.

JUDO - DEMONSTRATIE - AEROPORTUL OTOPENILa eveniment au participat, alături de campioana olimpică, judoka de la cluburile bucureştene Steaua, Dinamo, LPS Mircea Eliade şi Clubul Sportiv Școlar nr.2 București. Peste 30 de sportivi, copii şi juniori, le-au arătat celor care urmau să decoleze ce înseamnă judo. Cadeţi şi juniori și-au etalat cunoştinţele pe saltele instalate la terminalul aeroportului. ”Ceea ce facem aici denotă multă seriozitate și dorim să arătăm că judo nu este un sport periculos, ci unul care dezvoltă sănătos corpul uman și mintea”, a declarat pentru Viitorul Ilfovean Costel Beleagă, instructor la Clubul Sportiv Școlar nr.2 București, care lucrează sub deviza ”Nu pregăti drumul pentru copil, ci copilul pentru drum!”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here