Acasă Info Local PÂNĂ ÎN 2019 TOT ORAȘUL MĂGURELE VA FI CADASTRAT

PÂNĂ ÎN 2019 TOT ORAȘUL MĂGURELE VA FI CADASTRAT

DISTRIBUIȚI

 La 23 octombrie a.c., în cadrul unei întâlniri cu locuitori ai orașului Măgurele, primarul Narcis Constantin a venit cu informații noi privind cadastrarea sistematică gratuită prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, finanțat de la bugetul local.

Cadastrarea sistematică este elementară pentru orașul Măgurele. Având banii necesari, Primăria Măgurele s-a înscris în acest program. Asta înseamnă că vom face cadastru gratuit pentru fiecare locuitor al orașului, a anunțat primarul Narcis Constantin. El a amintit că în august 2016 au început primele 288 de lucrări de cadastrare, fiind aleasă zona extravilan de la Aluniș ”ca să vedem cum merg lucrurile”. ”Probabil că or să fie și mici probleme, dar numai cine nu muncește nu greșește și numai dacă nu ne implicăm nu găsim problemele care există. Tot împreună vom rezolva problemele” a spus edilul, care a ținut să precizeze că de-acum încolo ”nu o să mai spunem comunității O să facem, o să dregem, avem un proiect pe care o să îl implementăm. Nu! Întâi facem proiectul și apoi îl anunțăm. Vom veni cu el finalizat”. ”De aceea venim acum, după un an, și spunem că Primăria Măgurele implementează proiectul de cadastrare sistematică. Acum au ieșit primele 288 de cadastre. Continuăm până în iunie 2019 și vom face cadastru pentru proprietatea fiecărui om și cred că vom ajunge la aproape 12.000 de cadastre gratuite. Cadastrăm inclusiv apartamentele de la bloc. Odată rezolvată problema, orașul nostru se va dezvolta mai ușor, pentru că e important să ai proprietatea bine stabilită și implementată”.

Primarul Constantin a subliniat că dacă nu există litigii între proprietari se pot face afaceri mult mai rapid. ”Aveți copii care pot să investească mult mai repede în terenurile pe care Dvs le aveți. Vă veți dezvolta mult mai rapid. Poate unii nu au posibilitatea finaciară de a face cadastrarea, alții nu știu de actele necesare, unii nu au timp. Până în 2019 tot orașul Măgurele va fi cadastrat. Totul este corect, nimeni nu intră pe proprietatea nimănui, nu o să fie ceartă, vrem să eliminăm problemele legate de judecată. Odată rezolvată problema, primăria va ști care este domeniul public, iar noi vom putea asfalta mai ușor, să mergem cu canalizarea mai ușor și cu utilitățile publice pentru că orice lucrare publică are nevoie de autorizație de contrucție, iar fără cadastru nu putem face nimic. Cred că ceea ce facem este de mare ajutor pentru locuitorii orașului. Sunt familii care au câte cinci-șase proprietăți și ar cheltui foarte mulți bani și ar pierde mult timp cu cadastrarea. Sper să fie într-un ceas bun”, a spus primarul Narcis Constantin care a înmânat, cu acest prilej, primele lucrări de cadastru. – CRSITINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here