Acasă Educatie Pantelimon: ”Ia atitudine, spune stop violenței!”

Pantelimon: ”Ia atitudine, spune stop violenței!”

DISTRIBUIȚI

La data de 28 septembrie a.c., sub sloganul ”Ia atitudine, spune stop violenței!”, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov și polițiștii de la prevenire  din Ilfov au organizat o activitate informativ-preventivă, cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a,  de la Școala numărul 1- Pantelimon.

Beneficiari ai acestei activități au fost aproximativ 80 de elevi și 10 cadre didactice.

Polițiștii de la siguranță școlară au avut ca invitat un tânăr, de 18 ani , care, în trecut, a avut probleme cu legea din cauza comportamentului.

La activități, tânărul le-a împărtășit elevilor din experiențele sale acumulate ca urmare a deciziilor greșite, pe care le-a luat în anumite momente ale vieții și le-a recomandat elevilor să fie mai responsabili, să se gândească de mai multe ori înainte să ia anumite decizii, să își aleagă cu grijă prietenii și să nu se lase influențați de anturaj.

Polițiștii le-au vorbit copiilor despre răspunderea penală,  despre combaterea bullyingului și  despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise.

Elevii au adresat întrebări atât polițiștilor, cât și invitatului și au ascultat cu interes mesajele și recomandările preventive, transmite IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here