Acasă Economie Pantelimon: Taxele și impozitele locale pentru 2019, la fel ca anul trecut

Pantelimon: Taxele și impozitele locale pentru 2019, la fel ca anul trecut

DISTRIBUIȚI

Primăria orasului Pantelimon anunță că nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019 este același ca anul trecut. Acesta este stabilit prin HCL nr. 249/12.12.2018.

În cazul impozitului pe clădire, impozitului pe teren, impozitului pe mijloace de transport, taxei pentru parcare reședință și taxei de salubrizare termenele de plată sunt 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Dacă plătiți anticipat impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport, datorate pentru întreg anul, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%, persoane fizice. În cazul persoanelor juridice se acordă o bonificație de 5%.

Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport în sumă de până la 50 lei inclusiv, se plătesc integral până la 31 martie.

Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către concesionar, locatar, titularul dreptului de administrare sau de folosință, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mari de o lună.

Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către persoana juridică de drept public care transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mici de o lună. Important: Deoarece, de regulă , suma este mică, pentru a scăpa de orice grijă pentru plata lunară, puteți achita taxa pe clădiri și pe teren pentru tot anul până la data de 25 a lunii ianuarie.

Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se plăteşte lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate.

Taxa pentru afişajul în scop de reclamă şi publicitate se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar până la data de 10 a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul.

Primăria Pantelimon, prin Direcția Economică, promovează plata on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronică a impozitelor și taxelor aferente bugetului local, direct pe internet. Pentru a activa contul pe www.ghiseul.ro este necesar să intrați în posesia datelor de acces (user și parolă) pe care le puteți obține on-line accesând platforma.www.ghiseul.ro/solicitare date acces. Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro conferă utilizatorilor confort, rapiditate și independență geografică și temporală, siguranță asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet. Nu se percepe comision, iar dovada plății se primește pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here