Acasă Editorial PAPIONUL ROȘU

PAPIONUL ROȘU

DISTRIBUIȚI

Călin Popescu-Tăriceanu face ce face și ne amintește că îi plac virajele spre Stânga. Ne-a demonstrat acest lucru atunci când a căzut cu motocicleta, când a luat curba necontrolat pe Calea Victoriei și când a plecat, la îndemnul socialiștilor, din PNL direct în fotoliul de șef la Senat. Și pentru că în ceafa lui Băsescu nu prea suflă că nu are motiv, fostul prim-ministru s-a gândit să se miște continuu pentru a rămâne în centrul atenției. Așa se face că după încercarea de a redeveni membru al PNL, cu ocol pe la Satu Mare, imediat după alegeri s-a gândit să bage din nou bățul prin gardul și s-a așezat pe un scaun direct în Delegația Permanentă a liberalilor. Nesimțirea politică de care a dat dovadă însă l-a costat din nou, fiind dat afară de seniorul Mircea Ionescu-Quintus, un liberal în fața căruia nu prea poți să miști. De asemenea, nici ceilalți liberali nu i-au iertat trădarea și s-au pronunțat pentru ”exit”.

Omul care poartă papion roșu în ultimele luni crede, ca de-altfel și prietenul său de la Palatul Victoria, că va prelua din nou frâiele partidului și că îl va duce din nou lângă PSD (cu care are experiență din perioada în care a fost prim-ministru) în perspectiva alegerilor prezidențiale. Unii zic că ar avea șanse, că mulți dintre cei 900 de primari ai PNL ar vrea din nou partidul la guvernare. Atenție, însă! Tăriceanu își joacă acum o importantă carte din cariera politică.

Mai mult, un sondaj de opinie publicat imediat după Duminica Orbului (din nou!) aduce în discuție, așa cum o facem și noi în această publicație de mai multă vreme, candidatura lui Ponta la Cotroceni în tandem cu Isărescu la Palatul Victoria. Așa că, Tăriceanu își poate rupe gâtul cu succes pe Stânga, fără să înțeleagă că în PNL te primește doar cel care are ștampila și semnătura. Iar în cazul de față Crin Antonescu nu și-a spus ultimul cuvânt. Și mai ales Klaus Iohannis, chiar dacă a avut nevoie de derogare pentru a putea candida la șefia partidului.

P.S. Sunt voci care susțin că Tăriceanu își caută acum fericirea în politică așa cum își caută bețivul casa: Știe că există, dar nu o poate găsi!

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here