Acasă Politic Parlamentul European a adoptat rezoluția referitoare la comemorarea a 30 de ani...

Parlamentul European a adoptat rezoluția referitoare la comemorarea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

DISTRIBUIȚI

Parlamentul European a adoptat joi rezoluția referitoare la comemorarea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

Rezoluția, propusă în comun de patru grupuri politice parlamentare, incluzându-i pe cei 32 de eurodeputați români, a fost adoptată cu 513 de voturi pentru, 18 împotrivă și 87 abțineri.

Textul rezoluției aduce un omagiu tuturor victimelor revoluției din decembrie 1989 și recunoaște sacrificiul manifestanților pașnici, deschizând drumul către democrație, stat de drept și economie de piață, precum și către integrarea euro-atlantică a României.

Parlamentul European solicită Statului român să își intensifice eforturile pentru elucidarea adevărului cu privire la evenimentele de acum 30 de ani, proces tergiversat inutil până în prezent.

 Președintele Iohannis – cei vinovați trebuie deferiți justiției

 Președintele României, Klaus Iohannis, salută adoptarea, de către Parlamentul European, a Rezoluției privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, prin care se omagiază memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate și democrație și se solicită statului român intensificarea eforturilor în vederea elucidării adevărului cu privire la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Președintele Klaus Iohannis consideră că rezoluția Parlamentului European reconfirmă faptul că sacrificiul românilor din Decembrie 1989 reprezintă piatra de temelie a României democratice de astăzi, un stat integrat în Uniunea Europeană și membru al NATO, un stat care asigură respectarea demnității umane, a drepturilor și libertăților fundamentale, a valorilor și principiilor europene.

Totodată, președintele României reiterează faptul că statul român trebuie să acționeze cu celeritate în ceea ce privește aflarea adevărului despre evenimentele din Decembrie 1989, iar cei vinovați trebuie deferiți justiției.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că onorarea memoriei eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, apărarea democrației și a statului de drept, respectarea demnității umane, a drepturilor și libertăților cetățenilor reprezintă obligații morale de care depinde viitorul democratic al României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here