Acasă Economie Pasajul Mogoșoaia va fi dat în folosință mai devreme

Pasajul Mogoșoaia va fi dat în folosință mai devreme

DISTRIBUIȚI

Pasajul Mogoșoaia va fi dat în folosință în acest an, cu aproximativ zece luni mai devreme înainte de termen, declară Irinel Scripoșteanu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Acum se lucrează la armarea și cofrarea suprastructurilor culeei și pilei spre Otopeni, după ce au fost realizate toate radierele și fundațiile zidurilor de sprijin spre acest oraș. Continuă armarea, cofrarea și turnarea acestora. A fost asfaltată breteaua spre Chitila, pe partea dreaptă și continuă realizarea zidului de protecție a poligonului de tragere în zona bretelei spre Chitila.

Realizarea contractului acestui pasaj presupune lucrărilor de construire a ”Pasajului Mogoșoaia  de pe Centura Bucuresti peste DN 1A” între km 66+540 – km 67+340, care include rampă de urcare (km 66+580 – km 66+810) și rampă de coborâre (km 66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN 1A, precum și breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) și breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280).

Pasajul de la Mogoșoaia este necesar pentru eliminarea unui ”dop” de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord. Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la patru benzi din anul 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here