Acasă Educatie Patru licee din Ilfov organizează clase de învățământ dual din toamna acestui...

Patru licee din Ilfov organizează clase de învățământ dual din toamna acestui an

DISTRIBUIȚI

Tinerii care își doresc să se specializeze într-o meserie încă din timpul liceului, pentru a se putea angaja la finalizarea studiilor cu beneficiul de a fi făcut practică în domeniu, au acum șansa de a face primul pas în cariera dorită. Învățământul dual este o opțiune de luat în calcul pentru fiecare început de drum, amintește Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov

Liceele ”Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, Liceul ”Cezar Nicolau” din Brănești, Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Snagov, Liceul ”Barbu A. Știrbey” din Buftea organizează clase de învățământ dual din toamna acestui an.

Elevii pot alege una dintre cele cinci specializări: mecanic auto, recepționer – distribuitor, cofetar – patiser, lucrător în turism și lucrător commercial. În perioadele 4-8 iulie ți 26-28 iulie 2022 pot fi depuse cererile de înscriere la secretariatele unităților de învățământ.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, care are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here