Acasă Economie Pe ce loc se afla Ilfovul in topul judetelor cu cele mai...

Pe ce loc se afla Ilfovul in topul judetelor cu cele mai multe accidente auto si cat de interesati sunt locuitorii de aici de piese auto online

DISTRIBUIȚI

cauciucuri Atunci cand vine vorba despre masini, un lucru este cert. Romanii le iubesc! Domeniul auto este in continua dezvoltare in toate regiunile tarii, iar interesul oamenilor pentru automobile creste de la un an la altul. Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinta locuitorilor din judetul Ilfov de a cauta informatii si de a achizitiona piese auto de pe Internet. Un alt element cheie al cercetarii se refera la o analiza comparativa intre numarul service-urilor auto din judet si autoturismele inscrise pe plan local.

Utilizand datele acumulate de Institutul National de Statistica si volumele de cautari inregistrate de Google in intervalul 2014 – 2016, Autohut a realizat o cercetare de piata prin care a monitorizat informatii precum numarul de accidente din judetul Ilfov raportat la numarul acestora la nivelul intregii tari. De asemenea, a fost analizata si variatia autoturismelor inmatriculate in ultimii doi ani in judet.

In 2015, numarul autoturismelor care circulau pe soselele din Ilfov s-a majorat cu 10,13% fata de anul anterior, cand existau 93,996 masini. Din acest punct de vedere, Ilfov este pe locul 1 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri, pe ultimul fiind municipiul Bucuresti.

Pe intreg teritoriul judetului Ilfov existau 477 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce inseamna ca in judet exista 217 masini/service.

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numarul accidentelor auto a crescut cu 8% in ultimele 12 luni in Ilfov, reprezentand 3,02% din numarul total de accidente la nivel national. In acest context, interesul locuitorilor din Ilfov pentru cumpararea de piese auto online a crescut cu 114,14% in 2015 fata de 2014. Dintre acestea, cele mai cautate produse auto universale in Ilfov sunt anvelopele si bateriile auto. Tendinta locuitorilor din Ilfov de a cumpara anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 101,72%, in timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 141,32%, dovada fiind volumele de cautari inregistrate de Google.

”Anvelopele si bateriile auto sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai cautate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atat mai mult acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venirea iernii, oamenii incep sa fie interesati de ele pentru a-si pune la punct masinile”, a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here