Acasă Social PENTRU CĂ NESIMȚIREA NU MAI ARE LIMITE

PENTRU CĂ NESIMȚIREA NU MAI ARE LIMITE

DISTRIBUIȚI

seminte111

Mănânci semințe și faci mizerie – iei amendă

 

Sport national consacrat, mancatul semintelor prin parcuri (si nu numai) incepe sa devina riscant pentru cei care il practica. Asta daca se aplica si legea.

Dupa,  Galati si Giurgiu si politistii din Craiova au inceput sa ii vaneze pe artizanii covoarelor din coji de dovleac sau floarea soarelui. Pedeapsa aplicata nu este in bani, ci mult mai usturatoare. Cine face mizerie trebuie sa mature, anunta ProTV.

Unii tineri din Craiova au fost surprinsi pe la miezul noptii in timp ce filosofau intr-un parc. In fata bancutei pe care erau asezati, se formase deja un covor de coji. Agentii le-au dat de ales: fie pun mana pe matura, fie primesc amenda. Cine risca o sanctiune de 1.000 de lei, care echivaleaza cu cel putin 200 de pungi de seminte?!

Cei care isi plimba copiii in parc sunt revoltati. Cei mici sunt nevoiti sa se joace in mizerie.

Mama: ”Am vazut politaii ca vin ziua, dar noaptea cine sta pe aic? Dupa zece incolo vin aia mai mari si fac ca naiba pe aici”.

De la inceputul lunii, politistii locali din Craiova au sanctionat peste 200 de indivizi care au aruncat pe jos hartii, resturi de tigari, guma de mestecat sau coji de seminte. Cea mai mica sanctiune este de 300 de lei.

Dan Dasoveanu, viceprimar Craiova: ”Unde au muncit sa arunce pe jos gunoaiele, sa le stranga tot dansii. Altfel vor plati amenda. Acest exemplu e mai usturator. In momentul in care vezi privirile celorlalti concetateni asupra ta, inveti ce inseamna sentimentul de rusine””

Acum doua luni si politistii locali din Galati i-au vanat pe mancatorii de semnite. Iar acum doi ani, Giurgiu a fost primul oras din Romania in care, printr-o hotarare de consiliu local, s-a interzis consumul semintelor in spatiul public.

In Bucuresti nu exista parc in care, mai ales seara, sa nu se manance seminte si sa nu fie mizerie. In Sectorul 5, de exemplu, cei care fac curatenie isi fac treaba, iar la cateva minute covorul de coji de seminte este din nou plin. Politistii locali ridica din umeri, multi dintre ei spargand cot la cot seminte cu ”amicii”, multumindu-se sa spuna ca nu au baza legala pentru sanctiuni. Acest sport national se extinde pe zi ce trece si la intrarile din blocuri, bunul simt ramanand doar o amintire in lipsa unei legislatii adecvate. – foto: bistriteanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here