Acasă Info Local Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator

Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator

DISTRIBUIȚI

Gabriela-Vranceanu-Firea_2APADOR-CH CERE DEMISIA GABRIELEI FIREA DIN SENAT

APADOR-CH cere demisia senatoarei Gabriela Firea, după ce CNCD a decis ca acuzațiile aduse lui Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii sunt discriminatorii.

„Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicită public demisia din funcție a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea”, anunță organizația. Apelul vine după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis că declarațiile purtătorului de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii „reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale”.

APADOR-CH susține că „săvârșirea de fapte de discriminare este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci și promovarea unui comportament și a unui limbaj care, printre altele, să nu discrimineze”.

„Împrejurarea ca doamna senator Gabriela Vrînceanu Firea a fost sancționată cu avertisment, iar nu cu amendă, pentru comiterea faptei de discriminare, nu are nicio relevanță cu privire la existența unei încălcări a legii care interzice discriminarea, încălcare reținută în sarcina sa de către autoritatea specializată în constatarea și sancționarea unor astfel de fapte”, continuă Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH).

Potrivit organizației, „caracterul vădit al faptei de discriminare – săvârșite de doamna senator într-o campanie electorală, din poziția de purtător de cuvânt al unui partid politic – justifică solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din această funcție, chiar în condițiile în care hotărârea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate fi atacată în justiție”.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în ședința din 19 noiembrie, că afirmațiile Gabrielei Firea referitoare la familiile fără copii sunt discriminătorii și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here