Acasă Economie Pentru cine vrea să își afle leafa adevărată

Pentru cine vrea să își afle leafa adevărată

DISTRIBUIȚI

Daca sunteti curiosi sa stiti cati bani din salariul pe care-l primiti ajung la stat, sub forma de taxe si impozite, gasiti raspunsul pe internet, anunță ProTV. Niste tineri au creat un site care arata fiecarui angajat ce sume plateste catre stat si pentru ce. Si nu sunt singurii care vor sa descurce itele finantelor publice pe limbajul tuturor. www.undesuntbaniitai.ro este platforma gandita de angajatii unei firme de IT pentru a le arata si celorlalti cum se impart banii din munca lor.

Sorin Stefan, reprezentant al platformei online: Toti colegii stiu cati iau in mana, dar mai putin cati bani dau la stat si, in momentul in care am vazut cat de greu e sa faci aceste calcule, ne-a venit ideea pentru acest proiect”.

Site-ul e usor de folosit: introduceti valoarea salariului net si va apare concret ce valoare ati creat si cati bani se duc pentru contributii sociale, taxe si impozite.

De exemplu, daca primiti un salariu net de 2.500 de lei, trebuie sa stiti ca din munca s-au produs, de fapt, 4.383 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here