Acasă Info Local Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au percheziționat locuințele a două persoane bănuite de comercializarea țigărilor de contrabandă.
Este vorba despre unui român și a unui iordanian.
Persoanele bănuite comercializau în Ilfov, în mod clandestin, țigarete provenite din contrabandă, cu timbru de acciză din altă țară.
Cu ocazia documentării întregii activități infracționale, la aceeași dată, polițiștii ilfoveni au depistat în flagrant un autovehicul, care se deplasa din județul Prahova în județul Ilfov, transportând țigarete de contrabandă ce urmau să fie comercializate.
De asemenea, în urma investigațiilor efectuate de polițiști au fost descoperite două autoturisme abandonate, în care se afla o cantitate însemnată de țigări.
În urma perchezițiilor efectuate la cele două locații precum și la cele trei autovehicule au fost găsite 18.800 de pachete conținând 376.000 de țigarete.
Cu ocazia activităților desfășurate, 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru continuarea cercetărilor, 2 persoane fiind reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea în cursul zile de astăzi cu propuneri legale.
Prin activitatea infracțională descoperită până în prezent s-a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 233.000 de lei.
Cantitatea de țigarete a fost indisponibilizată, iar cele trei autoturisme au fost ridicate de către polițiști, pentru a fi confiscate.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Buftea, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here