Acasă Educatie Buftea/Promovăm patrimoniul cultural în școli. Cei mai pasionați elevi au fost premiați

Buftea/Promovăm patrimoniul cultural în școli. Cei mai pasionați elevi au fost premiați

DISTRIBUIȚI

Orice investiție în copii este o investiție în viitor. Însă un viitor nu se poate clădi fără tradiție, cultură și valori

La 15 noiembrie a avut loc festivitatea de premiere a proiectului ”Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”, inițiat de Școala de la Piscu și realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, finanțat de Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov/Consiliul Județean Ilfov. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Buftea.

Peste 1.400 de copii din Ilfov au învățat ce înseamnă patrimoniul cultural și care sunt obiectivele de patrimoniu din județ prin intermediul acestui proiect. Din mai până în septembrie, copiii au învățat despre patrimoniu și au participat la ateliere de olărit și de linogravură. Cei mai pasionați au făcut propriile cercetări în localitățile lor și au luat interviuri de la artizani. Cursul s-a încheiat cu o testare a cunoștințelor. Echipele plasate pe primele trei locuri – elevii școlilor din Moara-Vlăsiei, Chitila, Ciolpani – au fost recompensate cu o excursie de documentare în zona Horezu.

La finalul proiectului, elevii și coordonatorii lor au primit plachete, diplome și broșuri despre patrimoniu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Buftea.  levii au povestit cât de mult le-a plăcut proiectul și au spus că mai vor astfel de experiențe.

”Ne bucură și ne obligă. Suntem deschiși și pentru alte proiecte. Consiliul Județean Ilfov va continua să promoveze patrimoniul cultural, în școli și nu numai. Cu atât mai mult cu cât inclusiv Laserul de la Măgurele, din Laser Valley, este întrebuințat pentru conservarea obiectelor de patrimoniu, precum tablouri, icoane sau țesături”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Ilfov.

Şcoala de la Piscu este o inițiativă a Adrianei Scripcariu, absolventă de Istoria și Teoria Artei la Universitatea Națională de Arte și a sculptorului Virgil Scripcariu.

Piscu a fost declarat ”Sat Cultural al României” în 2017.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here