Acasă Anchete Percheziții la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale

Percheziții la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale

DISTRIBUIȚI

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 9 percheziții în București (8) și Ilfov (1), la domiciliile mai multor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, anunță IJP Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, respectiv permise de conducere, cărți de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de ședere, pașapoarte și alte documente care urmau să fie trimise în străinătate, în scopul primirii unor sume de bani de la persoanele beneficiare.

Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov 12 persoane, pentru audieri.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri și documente, respectiv permise de conducere (aparent eliberate atât de statele europene, cât și de S.U.A.), cărți de identitate, pașapoarte, diplome de bacalaureat și certificate de calificare profesională, certificate de agricultor, permise de ședere, un certificat de înmatriculare, o ștampilă, 5 imprimante, 2 laminatoare, 1 scanner, 4 lanterne și 2 lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matrițe, 2 laptop-uri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) și sigle, folii laminatoare, 5 șabloane pentru imprimantă, 1 racletă de întins folie laminatoare, 2 spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip și 109 carduri fără cip, diferite chitanțe, mai multe seturi de hârtie fotografică, etc.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, 5 bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentați, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, precum și fals material în înscrisuri oficiale, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la subunitățile din teritoriu, serviciilor pentru acțiuni speciale din Ilfov și București, criminaliștilor și jandarmilor ilfoveni.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 6 =