Acasă Anchete Percheziții la persoane care furau produse de lux din avioane de pe...

Percheziții la persoane care furau produse de lux din avioane de pe Otopeni

DISTRIBUIȚI

Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai ISU, motiv pentru care dosarul este coordonat de Parchetul Militar.

”CN Aeroporturi Bucureşti şi denumita Catering SRL România confirmă că unii dintre angajaţii lor, precum şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma Aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliţiei. Autorităţile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicati angajaţii în cauză. Totodată, dnata, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale”, potrivit unei informări de presă a Aerporturi Bucureşti.

”Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, dnata Catering SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, se mai arată în informarea de presă.

Poliţia Capitalei anunţă, joi dimineaţa, că aproximativ 200 de poliţişti pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în coordonarea Parchetului Militar Bucureşti.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi  sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Poliției Transporturi, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Serviciilor Acțiuni Speciale și Serviciilor Criminalistice din București și județele limitrofe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here