Acasă Economie Percheziţii pentru un prejudiciu de 5,2 milioane lei

Percheziţii pentru un prejudiciu de 5,2 milioane lei

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au făcut luni şapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru destructurarea unui grup constituit din şapte persoane, specializat în infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică pentru lucrări de reparaţii şi construcţie la un spital din Bucureşti, potrivit unui comunicat al IGPR.

Lucrările au fost supraevaluate, iar apoi au fost înregistrate cheltuieli fictive, iar societăţile prestatoare au fost cesionate către terţi pentru a împiedica verificările fiscale.

Surse din Poliţie au precizat că este vorba despre Spitalul Obregia din Capitală, la unitatea sanitară fiind făcute percheziţii. Totodată, sursele citate au arătat că una dintre persoanele vizate ar fi George Marcu, fost director al Spitalului Obregia, în prezent director general al ANL.

Prejudiciul este estimat la 3.800.000 lei în dauna spitalului şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

La sediul IGPR vor fi aduse pentru audieri 15 persoane. Poliţiştii îi suspectează pe membrii grupării de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here