Acasă Interne Persoane, mașini și documente căutate, găsite de poliţiştii români şi partenerii din...

Persoane, mașini și documente căutate, găsite de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 671 de persoane, 46 de autovehicule și 22 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 6 – 12 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 mandate europene de arestare, au depistat 53 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 230 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 16 documente, au fost găsite 40 de autovehicule, 3 documente de înmatriculare a autovehiculelor și 2 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 212 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 28 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 9 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 23 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 6 autovehicule și 6 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here