Acasă Anchete Pescuitul ilegal și comerțul ilicit cu pește, în floare

Pescuitul ilegal și comerțul ilicit cu pește, în floare

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au acționat, în perioada 4 – 9 septembrie a.c.,  pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 9 controale, în Delta Dunării, în zona navigabilă și terestră. Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare și constatate 12 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Polițiștii au legitimat 16 persoane și au verificat 12 mijloace de transport.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 382 de kilograme de pește, 224 de kilograme de icre (1,32 de kilograme de icre negre), 138 de unelte de pescuit (95 de setci tip monofilament, 38 de setci din fir textil, în lungime totală de aproximativ 8.470 m, 2 prostovoale, un ohan și două capcane pentru raci), 2 ambarcațiuni, 2 motoare pentru ambarcațiuni și un autovehicul. Valoarea aproximativă a bunurilor confiscate este de 97.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − seven =