Acasă Info Local Peste 1.600 de amenzi au aplicat polițiștii ilfoveni de la Rutieră într-o...

Peste 1.600 de amenzi au aplicat polițiștii ilfoveni de la Rutieră într-o săptămână

DISTRIBUIȚI

politia-rutiera

Peste 1.600 de sancţiuni aplicate de polițiștii rutieri din Ilfov, în perioada 15-21 iunie a.c., care au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și a consecințelor acestora.

În perioada 15 – 21 iunie a.c. 2015, 175 de poliţişti rutieri din Ilfov au acţionat, pe drumurile naționale și județene, în special, în zonele cu risc rutier crescut, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, polițiștii au desfăşurat activităţi pe linia nerespectării regimului legal de viteză, a consumului de alcool şi au avut în vedere șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor, cât și pietonii care traversează prin loc nepermis.

Pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 1.664 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 324.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și pentru neacordarea de prioritate pietonilor și vehiculelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 32 de infracţiuni, iar ca măsură complementară au reținut 159 de permise de conducere și 86 de certificate de înmatriculare.

Pentru a fi în siguranță, Inspectoratul de Poliție Ilfov recomandă: Nu vă urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice! Circulați cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și trafic poate genera accidente grave de circulație! Folosiți centura de siguranță, vă poate salva viața! Nu conduceți autoturismul când sunteți obosiți, oboseala la volan vă poate fi fatală! Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here