Acasă Economie Planul de împăduriri

Planul de împăduriri

DISTRIBUIȚI

Romsilva anunță că va aloca aproape 300 de milioane de lei pentru cele două campanii de împăduriri din acest an (de primăvară și de toamnă) pentru plantarea a 26 milioane de puieți forestieri și regenerarea a 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului (peste 8.000 de hectare prin regenerare naturală și aproape 4.000 de hectare prin împăduriri).

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantații pe 2.381 hectare precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 726 de hectare.

Potrivit datelor oficiale, în ultimii cinci ani Romsilva a regenerat peste 72.000 de hectare de fond forestier proprietatea publică a statului pentru care a folosit circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în propriile pepiniere.

Romsilva administrează 48% din pădurile țării (3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului), 22 de parcuri naționale și naturale și 12 herghelii de stat și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

2 COMENTARII

  1. […] Romsilva anunță că va aloca aproape 300 de milioane de lei pentru cele două campanii de împăduriri din acest an (de primăvară și de toamnă) pentru plantarea a 26 milioane de puieți forestieri și regenerarea a 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului (peste 8.000 de hectare prin regenerare naturală și aproape 4.000 […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here