Acasă Economie PMP CERE FONDURI PENTRU PASAJUL SUPRATERAN DE LA DOMNESTI

PMP CERE FONDURI PENTRU PASAJUL SUPRATERAN DE LA DOMNESTI

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii PMP au depus joi seara 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Cele mai multe amendamente privesc programele naţionale finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice în judeţele pe care le reprezintă.

De asemenea, Grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detaşarea de profesori de limba română, geografie şi istorie în şcolile în care învaţă copii români, editarea şi distribuţia de manuale în limba română către şcolile româneşti din Europa, înfiinţarea de centre comunitare în marile comunităţi româneşti, înfiinţarea în cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum şi alocarea de bani pentru repatrierea cetăţenilor români fără venituri, decedaţi în afara graniţelor ţării.

În ceea ce priveşte învăţământul, deputaţii şi senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcţia/modernizarea de şcoli şi grădiniţe, achiziţionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea şcolilor cu mobilier şi logistică modernă.

Parlamentarii PMP au solicitat şi alocarea de sume pentru construcţia/modernizarea unor spitale şi dispensare, dotarea unităţilor medicale cu aparatură modernă, dar şi construcţia de locuinţe pentru medici.

Nu au fost uitate nici modernizarea instituţiilor de cultură, suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român, precum şi susţinerea marilor proiecte de infrastructură rutieră (varianta ocolire municipiul Timişoara, autostrada Iaşi-Târgu Mureş, pasajul suprateran de la Domneşti, magistrala 5 de metrou).

Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here