Acasă Economie PNL vrea TVA 16% din 2020

PNL vrea TVA 16% din 2020

DISTRIBUIȚI

Cinci parlamentari ai PNL au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Fiscal. Proiectul de lege prevede o scădere a TVA până în 2020, scrie startupcafe.ro.

Propunerea, semnată de Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian-Ovidiu Heiuş, Sorin-Dan Moldovan și Nicolae Neagu, prevede o scădere a cotei standard a TVA de la 19% la 16% și a cotei TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând cu anul 2020.

Liberalii motivează că această scădere este necesară pentru că actualele cote sunt ”foarte mari”, ceea ce determină contribuabilii să eludeze, să nu se conformeze la plata taxei.

Cele mai recente date oficiale arată că, în 2016, România a avut cel mai mare decalaj la încasarea TVA din Uniunea Europeană, 35,88%. ”Analizând veniturile la bugetul de stat pe anii 2017, 2018 și primul semestru din 2019, putem să concluzionăm că deficitul de încasare a TVA s-a menținut și chiar a crescut”, susțin inițiatorii proiectului.

Având în vedere însă foamea de bani la buget este greu de crezut că o asemenea inițiativă legislativă va avea succes în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here