Acasă Educatie POLITIA LOCALA IN ACTIUNE

POLITIA LOCALA IN ACTIUNE

DISTRIBUIȚI

Pantelimon  

PĂSTRAȚI PERMANENT CURĂȚENIA ORAȘULUI!

Poliția Locală Pantelimon a început un plan de acțiune în vederea protecției mediului înconjurător la nivel local. Se lucrează pentru combaterea actelor și faptelor care pot afecta calitatea terenurilor, pădurilor, lacurilor și zonelor de agrement și realizarea civilizată, legală și autorizată a colectării deșeurilor (de la cetățeni și din surse industriale/de producție).

În acest sens, conform prevederilor Legii nr. 155/2010, ale HG nr. 1332/2010, ale Legii nr. 195/2005 (republicată și modificată) și a HCL Pantelimon nr. 123/2015 (modificată), la nivelul orașului Pantelimon se va efectua un control permanent, care va viza, printre altele, verificarea existenței și valabilității contractelor de salubrizare încheiate de persoanele fizice și juridice cu Rosal Grup și ridicarea deșeurilor menajere de către companie în graficele stabilite. În cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare (inclusiv cea fonică), vor fi sesizate autoritățile și instituțiile publice competente.

De asemenea, Poliția Locală Pantelimon va identifica bunurile abandonate pe domeniul public/privat al orașului sau pe spații administrate de Consiliul Local Pantelimon și ridicarea legală a acestora, va verifica igienizarea surselor de apă, a malurilor, albiilor sau cuvetelor acestora, realizarea salubrizării străzilor, căilor de acces, zonelor verzi, rigolelor, îndepărtării zăpezii și a gheții de pe căile de acces, dezinsecției și deratizării imobilelor și va sancționa persoanele care vor polua străzile, trotuarele, terenurile virane, parcurile și alte locuri publice. Nu în ultimul rând va informa și responsabiliza cetățenii din oraș în privința necesității păstrării unui mediu curat. Permanent va fi pe teren o echipă auto formată din doi agenți ai Poliției Locale. – C. ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here