Acasă Anchete Poliția și ANAF încearcă să mai combată din nesimțirea transportatorilor din Ilfov

Poliția și ANAF încearcă să mai combată din nesimțirea transportatorilor din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, și Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au organizat pentru prima oară o acțiune comună de control în domeniul transportului public de persoane în municipiul București și județul Ilfov.

Au fost scoși la treabă 42 inspectori antifraudă și 13 polițiști rutieri ocazie cu care au fost controlate 66 autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fiind aplicate 32 sancțiuni contravenționale.

În 35 de cazuri au fost constatate aspecte care relevă neconformităţi în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor fiscale care decurg din prestarea activității de transport rutier de persoane, contra cost, efectuată prin servicii regulate. În aceste cazuri, inspectorii antifraudă au întocmit procese-verbale și au solicitat explicaţii scrise conducătorilor autovehiculelor controlate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze controale la sediile operatorilor de transport pentru clarificarea aspectelor constatate.

Acest gen de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare conform planului comun de acțiune, pentru menținerea unui climat de legalitate în domeniu, asigurarea siguranței pasagerilor și reducerea implicării acestor tipuri de vehicule în evenimente rutiere, dar și pentru creșterea conformării fiscale în acest domeniu, acțiunea nelimitându-se doar la controlul în trafic, în funcție de aspectele semnalate urmând a se desfășura verificări la sediul contribuabililor identificați în trafic, susțin reprezentanții ANAF.

Transportatorii își văd, în continuare, de treabă: cât mai multe curse la negru

Degeaba au loc însă astfel de acțiuni dacă în urma neregulior depistate societățile de transport ”nu sunt trase pe dreapta” întrucât acestea, după trecerea controlului, își vor desfășura activitatea nestingehrite. Amenzile nu îi mai sperie de mult pe transportatorii din Ilfov, pentru că banii le vin prea ușor: curse duble, majoritatea la negru (biletele nu sunt eliberate decât după insistențele călătorilor), planul îndeplinit fără probleme – patron mulțumit, șofer la fel de mulțumit. Cine are de suferit mai departe? Călătorii! Adică aceia care scot bani frumoși din buzunar pentru a circula din Ilfov spre București în niște mașini care sunt gata-gata să se deschioleze, în autobuzele despre care un patronat spunea deunăzi că s-au băgat milioane de euro pentru siguranța călătorilor! Și o spunea serios, ca și cum acesta ar fi adevărul! Reprezentanții acelui patronat știu, din păcate, foarte bine cum se circulă cu maxi-taxi, dar ar fi culmea să o și recunoască.

Majoritatea călătorilor sunt de părere că lucrurile nu se vor îmbunătăți niciodată pentru că unii se fac că vin în control, mai dau câte o amendă, două, mai mare sau mai mică, iar ceilalți își văd în continuare de evaziunea lor și de nesimțirea cu care tratează călătorii care nu cer decât servicii decente, pe măsura prețurilor cerute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here