Acasă Info Local POLITICĂ, OUĂ ȘI PIETRE ÎN VOLUNTARI. POLIȚIA A INTERVENIT TÂRZIU

POLITICĂ, OUĂ ȘI PIETRE ÎN VOLUNTARI. POLIȚIA A INTERVENIT TÂRZIU

DISTRIBUIȚI

foto 1 ouaMarian Petrache, secretarul general al PNL, și Gabriela Firea, purtător de cuvânt al candidatului PSD la alegerile prezidențiale, s-au ”ciocnit”, din nou, verbal, în urma unui incident care a avut loc la Voluntari (fieful controlat de soțul social-democratei, primarul Florentin Costel Pandele), când liberalii au fost atacați cu pietre și ouă.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, când membri de campanie ai lui Klaus Iohannis au mers să împartă afişe electorale. La un moment dat, aceștia au fost atacaţi cu ouă şi pietre pe o stradă din Voluntari de un grup care i-ar fi urmărit. ”Au fost și câte patru mașini după noi”, susțin unii liberali aflați la Voluntari, iar după ce s-a sunat la ”112” Poliția a intervenit după o oră. Rămâne de văzut ce se va scrie în raportul întocmit de cei care răspund la numărul unic de urgență. Poliția Ilfov, prin purtătorul de cuvânt Roxana Vasile, nu a făcut publice niciun fel de amănunte legate de incident, apreciind că a fost suficient mediatizat.

Marian Petrache a reacționat și a cerut IJP Ilfov o anchetă în urma acestor evenimente, pe care social-democrații din Ilfov nu le recunosc.

Gabriela Firea i-a răspuns lui Marian Petrache imediat și i-a reproșat că ”ar trebui să se ocupe de problemele grave ale județului și să-și schimbe modul neprofesionist și despotic în care manageriază CJ Ilfov. Dacă intervenția sa este în calitate politică, sunt total de acord cu demararea unei anchete din partea instituțiilor statului, dar nu pentru că dumnealui dă ordin Poliției, așa cum dădea ordine și sugera numirea unor procurori, ci pentru că așa este firesc”, afirmă Firea.

Mai mult, Firea plusează și îi amintește lui Petrache că la alegerile europarlamentare, PNL Ilfov ”a fost autorul celei mai mari acțiuni de transportare a unor votanți din afara județului Ilfov: peste 28.000, record absolut pe întreaga țară. Chiar și așa, PNL Ilfov s-a aflat pe locul 2 în județ, după PSD, formațiune clasată pe locul 1. Dar scorul obținut de PNL la Ilfov a fost folosit, probabil, de președintele CJ, pentru a-și negocia postul de secretar general la nivel național, în echipa lui Johannis, asta după ce l-a trădat pe Crin Antonescu, al cărui director de campanie a fost. Pentru că au un candidat care nu reușește să răspundă cum a reușit să cumpere din leafa de profesor 6 case, care îi consideră ghinioniști pe profesorii care nu au atâtea imobile cât are el și care declară senin că a investit în imobiliare, nu în educația copiilor, PNL inventează incidente, provoacă scandaluri, se ocupă cu diversiuni. Potrivit proverbului românesc: hoțul strigă hoții!”, a mai spus Firea, citată de stiripesurse.ro.

Petrache, la rândul său, a declarat că nu vrea să intre în polemici cu Firea, dar îi reamintește că PSD nu are dreptul să vorbească despre traseism politic și, mai mult, de casele lui Iohannis. ”E interesant modul de a face politică al PSD și nu mă pot adresa decât acelora care gândesc normal”, spune Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here