Acasă Economie ROVANA PLUMB: MÂNDRĂ CĂ E ROMÂNCĂ

ROVANA PLUMB: MÂNDRĂ CĂ E ROMÂNCĂ

DISTRIBUIȚI
foto Puterea

foto Puterea
foto Puterea

Fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o, scrie presa centrală. Chiar dacă Plumb a spus că nu are nicio maşină înmatriculată în ţara vecină, şoferul familiei a dezvăluit că autoturismul este folosit de fiul demnitarei. 

În 2012, când era ministrul Mediului, Rovana Plumb a înlocuit taxa de primă înmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat în vigoare din 15 martie 2013. Orice cumpărător al unui autoturism trebuie să plătească o taxă de poluare indiferent dacă mașina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007. Familia fostului ministru al mediului a cumpărat în anul 2008 o maşină de lux, care a apărut în declaraţiile de avere ale demnitarei din 2012 şi 2013. Între timp, autoturismul a fost înmatriculat în Bulgaria, la Ruse, şi şi-a schimbat proprietarul. Iar în ultima declaraţie de avere, cea din vară, apare ca fiind înstrăinat. Maşina a fost însă văzută însă mai multe zile la rând în curtea vilei pe care Rovana Plumb o are în Pantelimon. Şoferul familiei a spus că maşina este folosită de fiul Rovanei Plumb, iar mai mulţi martori au declarat că de autoturism se foloseşte chiar şi soţul demnitarei.

 ”Doamna Rovana Plumb nu deține și nu a deținut în proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit și nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Mașina menţionată în declaratiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terță persoană, în anul 2013”, a fost răspunsul dat de fostul ministru al Mediului prin intermediul consilierului său personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here