Acasă Editorial POLITICĂ ȘI REALITATE

POLITICĂ ȘI REALITATE

DISTRIBUIȚI

 

Cătălin DRAGOMIR

La vremuri noi, tot noi. Asta este realitatea în ceea ce privește noul guvern. S-au schimbat prim-ministrul și câțiva miniștri, au rămas cei care ”trebuie”, chiar dacă figurau cu ”zero măsuri îndeplinite” în evaluarea lui Vâlcov (vezi cazul lui Carmen Dan la Interne). Adică prietenii, cei care trebuie. Dar ce e mai interesant acum urmează. Va fi schimbat, pe ici pe colo și programul de guvernare. Nu se va umbla la obiective, pentru că acestea dau în continuare bine la populație, se vor schimba doar unele termene. Asta pentru că, nu-i așa, Grindeanu e de vină că nu s-a dat la o parte mai repede. De altfel, interesantul senator Liviu Pop declara, nerăbdător, fix după adoptarea moțiunii de cenzură, nemulțumit că președintele are o agenda externă, umblă cu treburi prin străinătate și că nu este acasă unde să nominalizeze noua propunere de prim-ministru propus de PSD și ALDE! Numai că de data asta Iohannis le-a arătat ce înseamnă celeritate și i-a grăbit pe Dragnea și compania să lucreze la foc continuu.

La jumătate de an de la preluarea guvernării, PSD și-a dat seama, că doar are experiență mare, că nu pot fi onorate toate promisiunile. Nu poți, de exemplu, să elimini sau să micșorezi taxe și să crești substantial lefurile bugetarilor pentru că nu prea ai de unde să iei bani. Chiar dacă economia duduie, așa cum zic guvernanții, în viața reală asta nu prea se observă.

Investițiile din ultimele cinci luni sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, absorbția fondurilor europene este dezastruoasă, cursul valutar a luat-o razna, prețurile la alimente și energie au crescut, iar aceste aspect se vor sparge în capul lui Liviu Dragnea.

Au crescut pensiile – se laudă Olguța Vasilescu. Da, dar au fost majorate cu zece la sută prețurile la energia electrică! Păi dacă dai cu o mână și iei cu două nu înseamnă că înșeli electoratul cu bună știință? – Foto: Vidu.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here