Acasă Anchete Polițist condamnat definitiv pentru corupție

Polițist condamnat definitiv pentru corupție

DISTRIBUIȚI

Prin decizia penală nr. 1/A din 06.01.2020, Curtea de Apel București a dispus condamnarea unui agent de poliție rutieră din cadrul IPJ Giurgiu și a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, într-un dosar penal în care cercetarea a fost efectuată de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Dorel Dănuț Zamfir, agent de poliție rutier, a fost condamnat la doi ani, două luni și 20 de zile, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi fals intelectual. Totodată, Nicolae Pășcan, persoană fără calitate specială, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi complicitate la fals intelectual.

La 5 septembrie 2015, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Zamfir, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a depistat cu aparatul radar pe fiul lui Pășcan, conducând o motocicletă, cu viteza de 140 km/h în municipiul Giurgiu, depășind cu 90 km/h limita legală admisă în localitate.

În acest context, agentul de poliţie nu a aplicat măsurile legale care se impuneau, ci faţă de tatăl acestuia, care a fost chemat la faţa locului. Astfel, în procesul verbal de constatare a contravenției agentul de poliție a atestat în mod necorespunzător adevărului faptul că motocicleta a fost condusă de Nicolae Pășcan. În consecință, polițistul a dispus sancţionarea contravenţională şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de trei luni, cu privire la inculpatul Pășcan, fiul acestuia (contravenientul real) obținând în acest mod un folos necuvenit, respectiv menținerea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Hotărârea este definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here