Acasă Info Local Poliţiştii ilfoveni, alături de elevi pentru o copilărie în siguranță 

Poliţiştii ilfoveni, alături de elevi pentru o copilărie în siguranță 

DISTRIBUIȚI

 În perioada 7 – 11 martie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii au organizat întâlniri interactive cu elevii din unităţile de învățământ din Voluntari și Chitila. Acţiunile derulate au avut ca scop însușirea unui comportament corect și disciplinat în vederea circulației pe drumurile publice, fiind abordate și teme privind mijloacele de prevenire a delincvenței juvenile.

La activităţi au participatpolitist 774 de elevi şi cadre didactice, cărora le-au fost prezentate principalele reguli de circulație, în calitate de pietoni și bicicliști, pe drumurile publice, precum și modul în care trebuie să se comporte pe timpul călătoriei, în mijloacele de transport în comun. De asemenea, elevii au fost informați despre cele mai frecvente fapte penale săvârșite de minori, polițiștii dorind să contribuie astfel, la educarea tinerei generaţii în sensul  respingerii tentaţiilor ilicite şi evitării comportamentelor de risc.

Prin astfel de campanii de informare şi acţiuni preventive, poliţia își propune completarea procesului de învățământ cu noţiuni referitoare la comportamentele deviante şi răspunderea juridică și cunoaşterea şi adoptarea de către minori a măsurilor de prevenire în vederea reducerii riscului victimal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here