Acasă Info Local Polițiștii locali, trimiși la muncă de Nicușor Dan

Polițiștii locali, trimiși la muncă de Nicușor Dan

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut ieri o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliției Locale București, pentru eficientizarea activității acestei instituții din subordinea Primăriei Generale.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre operaționalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului București îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală. În acest scop, 20 de polițiști locali vor începe foarte curând să participe la acțiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea legislației din acest domeniu. Această contribuție a administrației locale bucureștene la activitățile Gărzii de Mediu a fost agreată la întâlnirea pe care primarul Nicușor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, primarul general a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane. Totodată, acesta a renunțat la paza asigurată pe palierul unde se află biroul primarului, inclusiv la paza din fața biroului său, pentru care erau repartizați cinci polițiști locali, zilnic.

Nicușor Dan: ”Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetățenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituțiile aflate în subordinea Primăriei la activități cu adevărat utile bucureștenilor. De acum, 20 de polițiști locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă și își vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viață mai bună cetățenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la ușă, iar primăria nu trebuie să fie o fortăreață, ci o instituție deschisă, cu activitate transparentă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here