Acasă Politic Ponta vrea guvern PSD-ALDE-Pro România condus de un independent

Ponta vrea guvern PSD-ALDE-Pro România condus de un independent

DISTRIBUIȚI

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marți că după ce moțiunea de cenzură a Opoziției va fi adoptată și Guvernul Dăncilă va fi demis, va merge la foștii colegi din PSD să le propună formarea unui guvern PSD-ALDE-Pro România, condus de un prim-ministru independent. ”Eu cred că după ce pică Guvernul Dăncilă, o să merg la foștii mei colegii mei colegi de la PSD, alături de cei de la ALDE și am să le spun în felul următor: Haideți să semnăm toți parlamentarii celor trei partide un angajament și să mergem la Cotroceni, cred că în total suntem vreo 260.”, a declarat Victor Ponta la DC News.

Victor Ponta susține că propunerea de premier ar trebui să fie o persoană independentă politic. Astfel, poate fi îndeplinită și condiția pusă de președintele Klaus Iohannis care a declarat în repetate rânduri că nu va mai propune un premier de la PSD.

”La Cotroceni mergem și-i spunem domnului președinte: noi suntem parlamentarii aleși în anul 2016, suntem 260 de parlamentari și vrem să ducem guvernarea până la sfârșit. Uitați de Dăncilă! Gata, Dăncilă nu mai este! Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicat politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE.”, a mai declarat Victor Ponta.

Fostul premier susține că săptămâna viitoare va fi depusă moțiunea de cenzură a Opoziției. ”Probabil săptămâna viitoare se depune moţiunea, iar în prima săptămână din octombrie va fi votată. Dacă nu trece, oricum pe 11 octombrie expiră mandatul actualului Guvern, pentru că se fac 45 de zile de când a plecat ALDE de la guvernare. Suntem exact ca în 2009, când au fost alegeri prezidenţiale, nu era guvern, era criză pregătită în afara ţării. Dar noi ne ocupăm doar de cearta internă.”, a explicat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here