Acasă Economie 118 subvenții pentru programe de ucenicie la locul de muncă din partea AJOFM...

118 subvenții pentru programe de ucenicie la locul de muncă din partea AJOFM Ilfov

DISTRIBUIȚI

În județul Ilfov, în contextul celei mai scăzute rate a șomajului la nivel national, de 0.47%, aferentă unui număr total de 913 someri înregistrați la finele primului trimestru din acest an, situația realizărilor din programul de ocupare a forței de muncă în perioada de referință este următoarea: total persoane ocupate – 684, încadrarea șomerilor prin servicii de mediere a muncii – 379 (din care 315 pe durata nedeterminată), ocuparea prin cursuri de formare profesional – 76 (din care 33 prin finanțare externă), completarea veniturilor șomerilor care se încadrează înainte de expirarea șomajului – 46.

De asemenea, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Ilfov, Corina Florentina Preda, cinci șomeri au primit primă de activare, iar 56 de angajatori au beneficiat, cu ajutorul finanțării externe, de subvenții pentru că au angajat șomeri care aveau peste 45 de ani.

AJOFM Ilfov a stimulat în prima parte a lui 2019 mobilitatea forței de muncă acordând o primă de încadrare și două de relocare și a acordat subvenții angajatorilor care au încadrat în muncă absolvenți de învățământ. Nu în ultimul rând au fost acordate 118 subvenții pentru programe de ucenicie la locul de muncă și au fost cuprinși în servicii de mediere a muncii 613 șomeri și în servicii de informare și consiliere profesională 646. – ROZALIA ANDRAȘ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here