Acasă Cultura “Povești Desenate” la Chitila

“Povești Desenate” la Chitila

DISTRIBUIȚI

Dragostea pentru lectură este un proces pe care trebuie să îl construim pas cu pas încă din primii ani de viață. Acesta este motivul pentru care Asociația pentru Creativitate a demarat proiectul “Povești Desenate” , prin intermediul căruia peste 150 de elevi din școlile din Chitila au avut posibilitatea să asculte aventurile unor personaje fantastice, povestite chiar de autorii cărților. Atelierele de lectură din școlile “Ion Vișoiu”, „Ion Olteanu” și Rudeni au fost însoțite de sesiuni de exercițiu creativ, conduse de ilustratorii poveștilor pentru copii.

A fost o bucurie imensă de ambele părți. Copiii au cunoscut oameni remarcabili, care le-au descris procesul prin care o carte prinde viață, de la ideea izvorâtă în mintea autorului, la alegerea ilustrațiilor și publicarea volumului. În plus, au fost fericiți să primească în dar cărți și materiale educaționale – seturi de culori și un album de ilustrații pentru colorat. Pentru unii, acestea sunt primele cărți din biblioteca personală!

Invitații proiectului “Povești Desenate”, scriitori și ilustratori, au întâlnit copii minunați, dornici să descopere lucruri noi și să afle micile secrete ale autorilor. Este vorba despre scriitorii Ioana Nicolaie, Victoria Pătrașcu, Mihaela Cosescu, Magda Cojocea și ilustratorii Sidonia Călin, Andrei Măceșanu, Petru Dumbrăvicean și Maria Borțoi, care s-au alăturat demersului de inspira copiii din unitățile de învățământ din Chitila către dragostea pentru carte și lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here