Acasă Anchete Prefecții de București și Ilfov, scoși la raport din cauza haosului de...

Prefecții de București și Ilfov, scoși la raport din cauza haosului de la Permise și Pașapoarte

DISTRIBUIȚI

coada-dprcivSute de oameni stau la coadă, joi, la DPRCIV , o situaţie care se repetă de mai mult timp, cei care vin să îşi schimbe permisul sau să înmatriculeze o maşină fiind nevoiţi să aştepte mai multe ore până când ajung la ghişee, transmite News.ro. Ministrul Afacerilor Interne, care spune că problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea ”va lua timp”, a chemat prefecţii de Bucureşti şi Ilfov la discuţii pentru a găsi soluţii.

La sediul de pe Şoseaua Pipera din Capitală al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor s-a format încă de joi dimineaţă o coadă care se întinde până în curtea instituţiei. Fie că vor să înmatriculeze o maşină, să îşi shimbe permisul de conducere expirat sau să se programe la proba teoretică în vederea obţinerii acestuia, oamenii sunt nevoiţi să aştepte mai multe ore până ajung la ghişee.

Situaţia de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu este nouă, încă din vară fiind zile în care oamenii sunt nevoiţi să aştepte la cozi foarte lungi.

”Am chemat prefecţii de la Ilfov şi Bucureşti, împreună cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a găsi soluţii. Problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere şi soluţii imediate, cu impact în zilele următoare”, a spus ministrul Dragoş Tudorache.

În vară, când la Direcţia Permise de Conducere erau foarte mulţi oameni care aşteptau la cozi, oficialii Ministerul Afacerilor Interne motivau creşterea numărului solicitărilor prin ”prezenţa în România, în vacanţă, a unui mare număr de cetăţeni români care în mod normal lucrează în străinătate şi odată sosiţi în ţară îşi rezolvă şi problemele administrative”. Aceştia arătau că alte cauze ar fi debutarea programului Rabla în luna iunie, faţă de anii anteriori când a debutat în primăvară şi creşterea cu aproximativ 20% a numărului de absolvenţi ai şcolilor de şoferi, majoritatea fiind tineri şi intenţionând să-şi obţină permisul de conducere în perioada de vacanţă.

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne explicau formarea acestor cozi şi prin faptul că, deşi a fost introdusă facilitatea plăţilor online, prin mandat sau virament bancar, majoritatea românilor preferă să plătească numerar la sediul instituţiilor care emit aceste documente.

Ministerul Afacerilor Interne prezenta atunci şi o analiză realizată pentru primele şapte luni ale anului, din care rezulta că a crescut cu 17%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare şi plăcuţelor cu numere auto care au fost emise.

Oficialii ministerului arătau că, în primele şapte luni ale anului, au fost eliberate peste 1,1 milioane de permise de conducere, certificate de înmatriculare şi autorizaţii provizorii, însemnând cu 17% mai mult faţă de primele șapte luni ale anului trecut.

Ministrul de Interne, Dragos Tudorache i-a chemat vineri, la sediul Ministerului de Interne, la discutii pe prefectul de Bucuresti, Paul Nicolae Petrovan, și pe cel de Ilfov, Adrian Petcu, dar si pe cei din conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), pentru o sedinta astfel incat sa fie gasite solutii imediate pentru situatia de la directie.

La finele lunii octombrie, Dragos Tudorache a declarat ca le-a cerut sefilor structurilor de pasapoarte si permise din tara sa vina, in perioada imediat urmatoare, cu propuneri de reorganizare a procedurilor pentru cetateni, astfel incat sa fie evitate aglomerari. Până acum nu s-a luat însă nicio măsură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here