Acasă Anchete  Adrian Mladin, fostul primar de Jilava, spune tot 

 Adrian Mladin, fostul primar de Jilava, spune tot 

DISTRIBUIȚI

Detalii socante

Detalii incendiare ies la iveală din dosarul fostului ministru de Interne Cristian David. Unul dintre martorii din dosarul său a povestit în timpul procesului cum a scos 500.000 de euro în numerar din bancă şi cum a lăsat geanta cu bani în biroul demnitarului din Minister.

Adrian Mladin, fost primar al localităţii Jilava şi martor denunţător în dosarul de corupţie al fostului ministru de Interne Cristian David, a spus, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că, împreună cu consilierul fostului ministru, în februarie 2008, a fost la bancă, a scos 500.000 de euro în numerar şi au plecat spre sediul ministerului, geanta cu bani fiind lăsată în biroul demnitarului.mladin

Adrian Mladin, adus de la penitenciarul Rahova în boxa condamnaţilor, a arătat că-şi menţine declaraţiile date la DNA şi că îl ştie din 2005 pe Valeriu Roger Niţescu, şeful de cabinet al ministrului, în timp ce el era consilier în Corpul de control al primului ministru. ”Am legat o relaţie de prietenie şi de afaceri. În 2007, printr-un alt prieten, am cunoscut-o pe Cecilia Ştirbulescu, de la care am cumpărat drepturile litigoase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Am apelat la Niţescu cu intenţia clară de a apela la şeful său, Cristian David, ca, la rândul lui, să vorbească cu Cristinel Bîgiu, care era prefect de Buzău şi care ne putea facilita retrocedarea. Deşi îl cunoşteam şi eu pe David Cristian nu îmi permiteam să discut cu el aceste lucruri”, şi-a început Adrian Mladin declaraţia la instanţa supremă. Totodată, e a explicat cum lucrurile ”au început să se mişte” în urma intervenţiilor pe lângă persoanele decidente. ”Iniţial am fost la Bîgiu în audienţă, însă acesta a refuzat să mă ajute. Am luat legătura cu Niţescu să intervină pe lângă David. Am fost apoi cu Niţescu la Bîgiu după intervenţia lui David. Bîgiu era serviabil. Ştiu de la Niţescu şi de la Bîgiu, care mi-a relatat ulterior, că a intervenit David. Am început să ne vedem frecvent în această formulă. Eu am rămas în legătură directă cu Bîgiu. El a început să facă intervenţii la persoanele decidente pentru că lucrurile începuseră să se mişte”, a continuat fostul primar.

Mladin a povestit cum, la un moment dat, Bîgiu nu a mai deţinut calitatea de prefect, era preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), însă persoana care l-a înlocuit ”asculta” de acesta. ”Toate cererile şi demersurile mele au fost admise. Intervalul de timp în care am reuşit să recuperez terenurile a fost de câteva luni. Ştirbulescu încerca să le recupereze de 12 ani”, a mai arătat fostul primar.

Mladin a mai arătat că a menţinut legătura cu Niţescu, care îi solicitase 500.000 de mii de euro pentru ministrul David. ”În 2008 m-am întâlnit în faţa băncii, am scos din cont banii în hârtii de 500 de euro, Niţescu a pus banii într-o servietă neagră din pânză şi ne-am deplasat la Ministerul de Interne. Niţescu era cu maşina de serviciu şi cu şofer. La sediu am mers la biroul ministrului David, Niţescu a lăsat servieta, iar eu am rămas în anticameră. Am văzut când Niţescu a intrat în biroul ministrului, ştiam biroul, şi a ieşit fără servietă. Am avut siguranţa că suma a fost predată ministrului. De altfel, ministrul David mi-a confirmat într-o întâlnire electorală de la Chiajna că este în regulă după ce l-am întrebat dacă totul e bine după discuţia cu Vali Niţescu. Niţescu a cerut şi el 330.000 de euro în contul socrului său, Grigorie Cornel. Lui i-am dat cash aproximativ 200.000 de euro precum şi două autoturisme. Un BMW X3 şi un Lexus”, a mai spus fostul primar din Jilava. – sursa: psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here