Acasă Politic Prefecții și subprefecții, transformați în demnitari

Prefecții și subprefecții, transformați în demnitari

DISTRIBUIȚI

Apare funcția de secretar general al instituţiei prefectului

Guvernul Cîțu discută în ședința de astăzi, în primă lectură, un proiect de ordonanță de urgență care ar scoate prefecții și subprefecții din categoria înalților funcționari publici și transformarea lor în demnitari, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Proiectul de OUG, care modifică actualul Cod Administrativ, mai prevede și înființarea unui nou post, de secretar general al instituţiei prefectului, care este înalt funcționar public și asigură conducerea operativă a instituţiei.

Practic, dacă modificarea va fi adoptată de guvern, premierul va putea numi prefecții din rândul membrilor de partid, fără ca aceștia să mai trebuiască să intre în rândul funcționarilor publici prin tot felul de aranjamente precum cel făcut de Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei.

De altfel, proiectul de OUG prevede condiții laxe pentru ca o persoană să fie numită în funcția de prefect. Astfel, e nevoie ca un prefect să fi absolvit un program specializat organizat de Institutul Naţional de Administraţie, dar pentru foștii senatori sau deputați obligativitatea dispare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here