Acasă Politic Prim-ministrul Tudose vizitează SUA

Prim-ministrul Tudose vizitează SUA

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că lucrează intens pentru ca premierul Mihai Tudose să efectueze o vizită peste Ocean. ”Lucrez intens la o vizită a premierului Mihai Tudose în SUA”, a declarat Maior, spunând că speră să existe şi o vizită a ministrului Apărării în luna septembrie.

Maior: ”În această lună septembrie vine și ministrul Apărării. Sperăm că și președinții celor două Camere vor avea întâlniri cu omologii lor. Se pregătește cea mai mare misiune economică desfășurată vreodată în România, în octombrie. Sunt convins că, în această toamnă, vom avea o vizită a premierului în SUA, care să concretizeze aspectul strategic realizat de vizita președintelui în termeni operaționali, la nivel economic, la nivel de comunicare cu principalii membri ai administrației americane”.

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 29 august – 1 septembrie 2017, Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), cu tema ”O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României”.

Evenimentul, organizat, conform tradiției, în preajma Zilei Diplomației Române – 1 septembrie, îi reuneşte pe şefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare ai României din străinătate, fiind un prilej de evaluare a îndeplinirii obiectivelor de politică externă și de stabilire a liniilor strategice viitoare de acțiune ale diplomației române.

Deschiderea oficială a Reuniunii a aveut loc marți, 29 august, cu participarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, gazda evenimentului fiind ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

În cadrul dezbaterilor, accentele vor fi puse asupra unei evaluări a realizărilor și a ceea ce trebuie făcut în continuare, din perspectiva obiectivelor prioritare ale României într-o gamă largă de dosare de interes, între care: agenda europeană, securitatea și apărarea, buna vecinătate, aportul diplomației la dezvoltarea României, candidatura României la un loc de membru nepermanent în CS ONU și, în plan strategic mai larg, conduita activă în organizațiile internaționale și în promovarea diferitelor teme și componente ale unui multilateralism eficient.

La ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomației Române sunt prezenți, în calitate de invitați speciali ai ministrului Afacerilor Externe, omologii săi din Egipt, Luxemburg și Ungaria.

În cadrul diferitelor segmente ale evenimentului, alături de șefii misiunilor diplomatice, vor participa membri ai Guvernului şi ai Parlamentului, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic străin acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri și ai mediului academic, precum și înalți responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și diplomați români deveniți înalți oficiali în cadrul organizațiilor internaționale.

Programul include, totodată, primirea șefilor misiunilor diplomatice ale României de preşedintele României, Klaus Iohannis.

În acest an, un segment important al programului va fi orientat spre dezbateri concrete și oportunități de dialog direct între șefii misiunilor diplomatice ale României și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc..

În premieră, ediția 2017 a RADR va include o componentă de întâlniri cu autorităţi locale şi vizite la obiective de interes economic, în teritoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here