Acasă Anchete Primarul Pandele nu mai e doctor în Științe Militare 

Primarul Pandele nu mai e doctor în Științe Militare 

DISTRIBUIȚI

teza-pandeleConsiliul general al CNATDCU a decis ca Florentin Pandele si Petre Toba au plagiat in lucrarile lor de doctorat, transmite Digi 24. In favoarea deciziei de a li se retrage titlurile de doctori au votat 36 de membri, fiind consemnat un singur vot impotriva.

Comisiile de specialitate din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au dat verdicte de plagiat „masiv” atat in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, cat si in cazul lui Florentin Pandele, au declarat vinerea trecuta pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Reamintim ca un verdict initial de neplagiat in cele doua teze a fost respins in 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU; atunci, membrii CNATDU au cosiderat ca rapoartele comisiilor sunt „incomplete, pe alocuri superficiale”, iar argumentele prezentate nu sunt concludente, mai mult decat atat, prezinta „contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice”.La acel moment, conducerea CNADTCU a decis sa ca presedintele Consiliului sa numeasca noi comisii de experti din exterior care sa faca o noua evaluare.

Noile comisii au constatat in cazul doctoratului lui Petre Toba ca „teza contine un plagiat masiv, care incalca grav normele academice” si au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” in 2011 pentru teza cu titlul „Politia Romana – forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale”.

De asemenea, in cazul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, noua comisie a decis ca in teza „Romania si noile provocari generate de integrarea europeana”, sustinuta in 2008 la aceeasi Universitate Nationala de Aparare „Carol I”, e vorba despre „o situatie clara de plagiat clar si masiv”. Si in acest caz, comisia de specialitate a propus retragerea titlului de doctor in Stiinte Militare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here