Acasă Social Primim la redacție

Primim la redacție

DISTRIBUIȚI

Drept la replică referitor la comunicatul de presă al PNL Pantelimon din 07.04.2015

PNL Pantelimon dezinformează cetăţenii orașului

 Filiala locală PNL Pantelimon a lansat un comunicat de presă prin care încearcă de inducă în eroare cetăţenii oraşului Pantelimon, folosindu-se de finanţările obţinute din fonduri europene, initiate de actualul primar, Marian Ivan, împreună cu echipa sa.

Proiectele din fonduri europene obtinute de Primaria Pantelimon au necesitat timp pentru aprobare, licitare, atribuire si apoi demararea implementării. Primarul Marian Ivan s-a ocupat îndeaproape de accesarea câtor mai multe finanţări nerambursabile, astfel economisind banii din bugetul local. Proiecte precum Iluminatul Stradal, Supravegherea Video, Renovarea Şcolii, Renovarea Gradiniţei, Reabilitarea Termică a Blocurilor şi Modernizarea Infrastructurii Rutiere sunt numai câteva dintre cele cu finanţare nerambursabilă accesate si declarate eligibile, aflate în diverse stadii de implementare, altele fiind chiar finalizate.

Dorinţa viitorului aspirant la titlul de primar, prin această ”strategie de campanie electorală” de a denigra şi de a murdări imaginea actualului primar, Marian Ivan, este nemărginită şi se pare că nici de Sărbători nu s-a putut abţine de la a dezinforma şi de a batjocori munca celor cărora într-adevăr le pasă de oraşul Pantelimon.

Fiecare proiect iniţiat de primarul Marian Ivan a fost ales pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale cetăţenilor. Astfel, modernizarea Grădiniţei nr.1 şi a Școlii Gimnaziale nr 1 a fost făcută pentru siguranţa copiilor din oraşul Pantelimon, pentru ca viitoarele generaţii să aibă acces la o educaţie de calitate.

Proiectul “Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video in orasul Pantelimon” a fost accesat special pentru a diminua rata infracţionalităţii, făcând orașul un loc sigur pentru orice familie. În urma acestui demers, rata de infractionalitate în orașul nostru a scăzut semnificativ.

Proiectul privind dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public cu reţea subterană, obţinut tot cu fonduri nerambursabile, a fost finalizat şi oraşul dispune de mai mulţi stâlpi de iluminat care erau absolut necesari în vederea asigurării siguranţei oraşului .

Reabilitarea termică a zece blocuri este un proiect finanţat 50% de MDRT şi 50% de Consiliul Local, rezultatele acestuia fiind scăderea cheltuielilor cu întreţinerea şi căldura a locuitorilor din imobile.

Proiectul cel mai blamat în oraş este de departe cel de modernizare a infrastructurii rutiere, finanţat din fonduri europene la inițiativa primarului Marian Ivan.

Consiliul Local al oraşului Pantelimon este obligat să respecte prevederile legislaţiei comunitare şi naţionale privind pregătirea şi implementarea proiectului în domeniul egalităţii de şanse, nediscriminării, protecţiei mediului, eficienţei energetice, achiziţiilor publice şi ajutorului de stat. Drept urmare, întârzierile la care se face referire au fost cauzate, pe de o parte, de procedurile legale obligatorii pe care proiectul trebuie să le parcurgă, iar pe de altă parte, de contestaţiile operatorilor economici interesaţi, care au participat la licitaţii.

Astfel, în urma unei licitaţii care a avut loc în ianuarie 2015, Primăria Oraşului Pantelimon a încheiat contractul de lucrări aferent proiectului, urmând ca cele 100 de străzi să fie modernizate până la sfârşitul anului conform graficului de activităţi. Lucrările au început în luna martie şi se vor desfăşura integral, estimându-se a fi încheiate înainte de sfârşitul anului.

PNL Pantelimon aflat în necunoştinţă de cauză sau din dorinţa de a dezinforma oamenii pentru a pregăti campania unui alt candidat, acuză primarul că proiectul nu se află în stadiu de implementare, însă acest proiect a necesitat cea mai mare perioadă de aşteptare, atât pentru accesarea surselor de bani, cât şi pentru licitaţiile făcute pentru contractarea constructorilor, dar mai ales pentru că asfaltarea străzilor nu se poate face în orice condiţii meteo pentru a avea rezultate de durată. Astfel s-a hotărât aşteptarea momentului prielnic pentru demararea lucrărilor, iar rezultatele acestora urmează să apară.

Primarul  Marian Ivan asigură toţi cetăţenii oraşului Pantelimon că munca sa nu se termină aici şi că va încerca din răsputeri să se zbată pentru demararea a cât mai multe proiecte atât de necesare oraşului nostru prin accesarea de fonduri nerambursabile şi, în acelaşi timp, încercând să se încadreze în bugetul local disponibil.

În Săptămâna Mare, echipa PNL Pantelimon s-a ocupat cu blamarea muncii primarului Marian Ivan şi a echipei sale, legându-se de proiectele pe care primarul le-a făcut cu bani nerambursabili din fonduri europene! Îi rugăm pe colegii noştri care ne-au fost în alianţă până nu demult şi care în acele timpuri nu aveau reproşuri la adresa primarului Marian Ivan sau a Primăriei Pantelimon, să ni se alăture în munca noastră pentru a avea un oras mai frumos, mai modern, şcoli civilizate şi, nu în ultimul rând, siguranţă.

Lansăm o invitaţie deschisă colegilor din PNL Pantelimon pentru a strânge semnături pentru înfiinţarea unui spital care ne lipseşte cu adevărat în oraşul Pantelimon, nu să-şi folosească resursele pentru o campanie de dezinformare clădită pe minciuni. Este usor să arăţi cu degetul şi să arunci vina în ograda altuia, dar este mai greu să ai o iniţiativă concretă pentru a face ceva în oraşul tău. Aşteptăm cu interes şi chiar vom susţine împreună cu colegii noştri petiţiile care au ca scop  beneficiul adus oraşului Pantelimon sau cetăţenilor acestuia.

 

Primar, Marian Ivan

6 COMENTARII

 1. Campania de dezinformare a inceput in toamna anului trecut, iar acum (prin etapele-i explozive) lasa un miros urat al disperarii. Fratilor, de orice culoare politica va manjeste, incercati sa va culcati intr-o seara gandind frumos. Despre ce exista si ce ar putea fi pus la cale in urbea noastra, fara discreditare si fara minciuna. Macar intr-o seara faceti experimentul asta. Va asigur ca, in ziua ce o sa vina, nu veti mai fi atat de entuziasti intr-ale adunarii de semnaturi gri.

 2. Intr-o partida directa, strangatorii de pet-uri sau fier vechi s-ar vedea in jenanta inferioritate numerica jucand un meci cu la fel de curatul lot al culegatorilor de semnaturi „Anti-Contra”. Daca pe primii sarmani ii latra toti cainii Pantelimonului, cersetorii de iscalituri pe fituici denigratoare sunt deja prieteni cu praful de pe toba, cu care se aleg zi de zi.
  Celor dominati de verticalitate morala, activitatea(?!?) colectorilor de semnaturi dezinformatoare le provoaca sila, insa minciuna, insistenta apasatoare si promisiunile meschine deschid calea catre credulii nevinovati. Nu slabiciunea morala ii face pe ultimii sa cada in plasa intinsa de lansatorii de zvonuri, ci statutul social sau profilul provocator al nascocitorilor de informatii false. In fata lor par niste domni, dar…
  Sunt doua zile de cand un respectabil vecin m-a sunat, invitandu-ma la o intalnire in patru. Alaturi de el, doua personaje cunoscute deja pentru aversitatea cu care musca din actuala administratie locala ma „invitau” sa imi asez apostila pe un raboj. Petitia se dorea un protest impotriva proastei gestionari a lucrarilor de asfaltare, de care era vinovat (cine altul?) primarul localitatii. A fost de ajuns sa spun ca initiativa lor pute a politic, fiindca urmarea a fost de tot rahatul. E greu sa razi cand e vorba de asa ceva: am fost amenintat ca nu voi avea parte „de asfalt ca lumea”, cata vreme nu semnez petitia. Astept acum ganditor gropile ce se vor arata numai in fata portii mele, in timp ce restul strazii va concura cu Wimblendon-ul.

 3. Ideea cu spitalul e minunata! Desprea asta este vorba, despre oameni cu idei constructive , oameni cu initiativa nu despre oameni care nu stiu decat sa denigreze ce au facut altii si pe deasupra sa caute cu toate mijloacele sa incetineasca realizarea acestor proiecte. Felicitari Primarului Marian Ivan !

 4. Hai sa ne uitam la toate comunele (orasele )din jurul Bucurestiului si sa vedem cum arata : Popesti Leordeni , 1 Decembrie ,Mogosoaia , Otopeni , Voluntari etc . Transport public , asfalt , canalizare , apa . Acolo se poate , in comuna ( orasul ) Pantelimon nu se poate , de ce ??????????
  Deoarece actualul primar este inconjurat numai de oameni INCAPABILI si MANCATORI de CACAT care stiu sa ia numai spaga , de ce iau spaga ?????????? pentru ca toata prostimea din Bucuresti si din jurul lui s-a mutat in comuna (orasul) Pantelimon si asa au fost obisnuiti , cu datul spagii . Domnul acela aspirant la fotoliul de primar al comunei ( orasului ) Pantelimon , de se plimba cu caleasca cartierului ( maxi taxi 547 ) ce calitati are ca sa devina primar sau mai bine zis ce stie sa faca ???????????? Degeaba ai bani , daca in cap ai numai tarate si esti inconjurat de prosti .

 5. Dl Primar
  Marian Ivan,
  Nu a facut nimic!Nu primaria face ci M8nisterul Dezvoltarii Regionale si Amenajarii Teritoriului!
  Primaria Oras Pantelimon n- a fost in stare vreme de 8 ani cat Au durat mandatele actualului primar sa faca niste proiecte si sa le trimita spre aprobare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here