Acasă Info Local Procedură de înregistrare și urmărire a minorilor ucraineni neînsoțiți care se refugiază...

Procedură de înregistrare și urmărire a minorilor ucraineni neînsoțiți care se refugiază în România

DISTRIBUIȚI
Copiii ucraineni care ajung la noi în țară fără părinți – fie că sunt însoțiți de alți adulți sau provin din centrele de plasament din țara vecină – vor urma o procedură clară de înregistrare în România, anunțul a fost făcut azi, la Guvern, de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, Elena Tudor,  la finalul unei întâlniri a premierului cu reprezentanții ONG-urilor și ai organismelor internaționale, pe tema gestionării situației refugiaților din Ucraina.
La nivelul fiecărui județ și al fiecărui sector al Municipiului București va funcționa câte un grup operativ, care se va ocupa exclusiv de minorii ucraineni neînsoțiți.
Din grupul operativ care se va ocupa de problemele copiilor ucraineni care ajung în România neînsoțiți vor face parte reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din fiecare județ în parte, ai inspectoratelor școlare, direcțiilor de sănătate publică și ai ONG-urilor sau ai organizațiilor internaționale.
De asemenea, în câteva zile, va fi aprobată și o procedură clară de înregistrare și urmărire a minorilor neînsoțiți, a mai precizat președintele ANPDCA, Elena Tudor.
Sunt măsuri suplimentare propuse de Ministerul Familiei, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, pentru a se asigura că toți copiii ucraineni refugiați, indiferent dacă vin în România alături de părinții lor sau sunt neînsoțiți, beneficiază de aceleași drepturi și primesc întreg sprijinul de care au nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here