Acasă Anchete Procurorul Tomiţă Neagu va fi cercetat in libertate

Procurorul Tomiţă Neagu va fi cercetat in libertate

DISTRIBUIȚI

 Procurorul Tomita Neagu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti va fi cercetat in continuare in libertate, a decis sambata Curtea de Apel Bucuresti. Magistratii Curtii de Apel i-au interzis acestuia sa paraseasca tara.

Read More

Tomita Neagu a fost retinut vineri pentru 24 de ore. El este acuzat de luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit un teren, un sejur in Las Vegas si Beverly Hills si un televizor.

„Procurorii din cadrul DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul Tomita Ionut Neagu, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru luare de mita in forma continuata (trei acte materiale).

In aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Olimpia Neagu, sotia procurorului, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita”, potrivit unui comunicat al DNA.

In aprilie 2009, Tomita Neagu a pretins si primit, de la un denuntator, prin intermediul lui Adrian Richartt Zamfirachi si Ovidiu Szasz, un teren situat in comuna Jilava din judetul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denuntator. In schimb, la Parchetul condus de prim-procurorul Tomita Neagu urma sa fie solutionat favorabil un dosar format in urma unei plangeri depuse de denuntator.

De asemenea, in perioada ianuarie-februarie 2010, Neagu a acceptat si primit, de la acelasi denuntator, prin aceiasi intermediari, cu titlu de mita, contravaloarea cheltuielilor (transport, cazare, cheltuieli personale) de aproximativ 10.000 de dolari, ocazionate de un sejur petrecut de inculpat si de sotia acestuia, Olimpia Neagu, in SUA, la Las Vegas si Beverly Hills.

In cursul lunii februarie 2010, Tomita Neagu a primit de la denuntator si un televizor in valoare de 8.300 lei. Remiterea acestor foloase conditionau solutionarea dosarelor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu in care era cercetat denuntatorul, intr-un mod favorabil acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here