Acasă Economie PROIECTE PENTRU COPIII ȘI TINERII DIN ILFOV AFLAȚI ÎN SITUAȚII DE RISC

PROIECTE PENTRU COPIII ȘI TINERII DIN ILFOV AFLAȚI ÎN SITUAȚII DE RISC

DISTRIBUIȚI

La ședința din 11 martie curent a fost aprobată asocierea Consiliului Județean Ilfov cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ilfov pentru dezvoltarea de proiecte de interes județean și accesarea fondurilor aferente Programului RO10 ”Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”. Asocierea, fără personalitate juridică, nu implică niciun fel de contribuții financiare din partea părților.

C.J. Ilfov și DGASPC Ilfov vor asigura suportul uman și logistic în organizarea și desfășurarea activităților propuse, vor delega câte două persoane care vor activa în cadrul proiectelor, vor contribui la pregătirea și realizarea activităților de promovare a proiectelor și vor promova imaginea partenerilor și finanțatorilor.

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov ”Orizont 2020” are în vedere, printre altele, reabilitarea și extinderea infrastructurii de servicii sociale, capabile să asigure incluziunea socială a tuturor categoriilor vulnerabile și contribuția la creșterea calității vieții persoanei prin accesul la serviii sociale și private specifice nevoilor locale, în conformitate cu nevoile înregistrate la nivelul județului. În cadrul Programului RO10 au fost lansate două apeluri de finanțare: Apelul ”Sinergii pentru viitor – copii în situații de risc”, care este orientat spre proiecte care propun măsuri adresate copiilor în situații de risc, care să contribuie la îmbunătățirea situației acestora prin implicare activă în evoluția lor a părinților/tutorilor, a furnizorilor și a comunității în general, și Apelul ”Sinergii pentru viitor – tineri în situații de risc”, care este orientat spre proiecte care propun măsuri adresate tinerilor în situații de risc și, în special, măsuri care vizează îmbunătățirea integrării lor sociale și profesionale. Programul RO10 promovează cooperarea între autorități, societatea civilă și populația țintă. – C.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here