Acasă Educatie PROIECTUL “PROGRES CĂTRE VIITOR” A ADUS ÎN ILFOV ELEVI DIN JUMĂTATE DE...

PROIECTUL “PROGRES CĂTRE VIITOR” A ADUS ÎN ILFOV ELEVI DIN JUMĂTATE DE ȚARĂ

DISTRIBUIȚI

În perioada 19 – 22 februarie, în localitatea Brănești s-a desfășurat Proiectul Inter-Regional ”Progres către viitor”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Ilfov. Scopul acestui proiect este creșterea interesului elevilor de a se implica în structurile Consiliului Elevilor. elevi 2La proiect participă 40 de elevi, opt profesori formatori și șase seniori, din 20 de județe, inclusiv București. Proiectul s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Asociația Tinerilor, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, Liceul Teoretic “Traian Lalescu”, Liceul Silvic “Teodor Pietraru”. Primaria Brăneşti, Primăria Periş şi Casa Corpului Didactiv Ilfov.

Activităţile, structurate pe parcursul a patru zile, şi-au propus obiective ambiţioase precum formarea deprinderilor de lucru în echipă, formarea competentelor de lucru în echipă şi de a elabora strategii de proiect de dezvoltare, aplicabile. Totodată au avut loc activităţi de socializare, intercunoaştere, comunicare şi lucru în echipă. De asemenea profesorii din reţeaua Naţională de formatori care au participat la acest proiect au mers pe medota Open Space pentru a identifica problemele cu care se confruntă elevii la nivel naţional şi pe metoda Cafenea Publică pentru a gasi soluţii problemelor gasite iar ulterior propunerile de proiecte să fie pliate pe aceste nevoi.  Elevii au mai avut parte sesiuni pe scriere de proiecte si pe dezbatere şi oratorie.

“Proiectul şi-a propus motivarea tinerilor pentru a se implica în activităţile de voluntariat iniţiate de Consiliul Elevilor sau de comunitate în calitate de cetăţeni activi. Consider ca obiectivele propuse au fost împlinite şi mă bucur că încă o dată elevii au avut de câştigat. Sunt mândru de activitatea Consiliului Judeţean al Elevilor Ilfov  şi de cum a reusit acesta să aducă în județ elevi din jumate de ţară. Tin să mulţumesc tuuror celor care au spijinit acest proiect”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Ilfov, Paul Lungeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here